• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 13 °C

Tüketici cam ambalajı tercih ediyor

Tüketici cam ambalajı tercih ediyor
ŞİŞECAM CAM AMBALAJ YERİNDE TÜKETİM NOKTALARI CAM AMBALAJ TERCİH ARAŞTIRMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Tüketicilerin yüzde 65’i restoran ve kafelerde içeceğini cam ambalajda istiyor.

Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, araştırma şirketi GFK Türkiye işbirliğiyle restoran, kafe gibi yerinde tüketim noktalarının (HORECA) cam ambalajlı içeceklere yönelik bakış açılarını belirlemek üzere bir araştırma gerçekleştirdi. Ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi hedeflenen araştırma kapsamında, İstanbul’da 150 yerinde tüketim noktasında yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Bu araştırma sonucunda; içecekler için en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğü ortaya çıktı.

Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, GFK Türkiye işbirliğiyle ‘en sağlıklı ambalaj malzemesi’ konulu bir araştırma gerçekleştirdi. Bilgisayar destekli, yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada, 150 yerinde tüketim noktasının yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Araştırmayla yerinde tüketim noktalarının içecek satın alımlarında ve bu içeceklerin sunumlarında ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi amaçlandı.
Cam ambalajlı içeceklere olan bakış açılarını belirlemek üzere yapılan araştırmanın sonuçları, içecekler için ‘en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Cam ambalajlı içecek tercihinin birinci nedeninin “sağlık” olduğunu gösteren araştırmaya göre, tüketicinin piyasada bulunan cam ambalajlı içeceklerden memnuniyet oranının yüzde 95 seviyesinde olduğu belirlendi.

İçecek değişiyor ama ambalaj yine cam
Araştırmaya göre; restoran ve kafe gibi yerlerde tüketicilerin yüzde 65’i cam ambalajda talep ettiği içeceği bulamadığında, yerine ambalaj tercihini değiştirmeden farklı bir içecek kategorisini tercih ediyor. Ayrıca araştırma, cam şişede talep edilme açısından kolalı içeceklerin ilk sırada yer aldığını da gösteriyor.
HORECA’larda içeceklerin cam ambalajda servis edilme nedenlerine bakıldığında ise tüketici taleplerinin bu yönde olması ve cam ambalajın daha sağlıklı bulunması ön plana çıkıyor. Cam şişedeki içeceklerle ilgili geliştirilmesi istenen özelliklere bakıldığında, cam şişelerin “daha büyük hacimli, daha albenili ve depozitolu olması” bekleniyor.

İşletmelerin yüzde 47’si cam atığını geri dönüşüme gönderiyor
Araştırmada ambalaj değerlendirme kategorisinde; cam ambalaj “sağlık, hijyenik ve temiz’ olarak ifade edilirken, cam ambalajın “ödenen paraya değer ve kaliteli” olduğu da düşünülüyor. Araştırma, cam atıkların geri dönüşüme gönderilme konusunda işletmelerin duyarlılığının yüksek olmadığını gösteriyor. Cam atıklarını çöpe atarak, değerlendirmediğini belirtenlerin oranı %43 iken geri dönüşüme gönderen işletmelerin oranı ise %47 olarak göze çarpıyor.

Şişecam Cam Ambalaj ???
Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj, günümüzde toplam 2,3 milyon ton/yıl üretim hacmiyle hem Avrupa’nın hem de dünyanın 5’inci büyük cam ambalaj üreticisidir. Şişecam Cam Ambalaj, Türkiye ile birlikte Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkede toplam 10 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.
Türkiye pazarını lideri konumundaki Şişecam Cam Ambalaj gıda, su, maden suyu alkollü ve alkolsüz içecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine 6 cc'den 15.000 cc'ye kadar çeşitli hacim ve renklerde cam ambalaj sağlamaktadır.

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14