TARIM VE HAYVANCILIĞIN KALBİ UŞAK'TA ATACAK
50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak, 1- 4 Eylül 2016 tarihleri arasında tarım hayvancılık sektörü zirvesine evsahipliği yapacak.
GL Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uşak 2. Ege Tarım ve Hayvancılık, Süt Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı, sektörün devlerini bir araya getirecek. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergileneceği fuar çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak ayrıca yurtiçi ve yurtdışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak.
DAMIZLIK KOÇ YARIŞMASI
Uşak Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı aynı zamanda yarışmalarla da renklenecek. Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenecek Damızlık Koç Yarışması ile Uşak'ın üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip küçükbaş ırkları görücüye çıkacak. Dereceye giren hayvanların yetiştiricileri çeşitli ödüllerin sahibi olacak.
ŞAMPİYON DÜVE YARIŞMASI
Fuarda Uşak başta olmak üzere çevre illerden gelen birbirinden güzel düveler de er meydanına çıkacak. Fuarın en renkli etkinliklerinden biri olacak Şampiyon Düve Yarışmasına katılan hayvanlar, boy, kilo, ırk özellikleri ve duruş gibi kriterlere göre puanlanıp ön elemelerin ardından jüri tarafından değerlendirilecek. Kazanan yine sürpriz ödüller alacak.
AÇILIŞ “KURTULUŞ GÜNÜ” OLACAK
Fuarla ilgili önceki gün danışma kurulu toplantısı Uşak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Uşak Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, fuarların düzenlendikleri bölgelere büyük katkı sağladığına dikkat çekerek “Fuarın arzu ettiğimiz gibi geçmesi için çalışmalara aylar öncesinden başladık. Uşak’ın kurtuluş günü açılışını yapacağımız bu fuarın kentte arzu ettiğimiz canlılığı, hareketi getirmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman ise amaçlarının kentteki 50 bin çiftçinin tarım sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmesi, teknolojileri kıyaslaması olduğunu söyledi. Kahraman, “Hedefimiz çiftçinin en yeni tarım uygulamalarını öğrenmesi, son teknolojiye ulaşmasını kolaylaştırmak. Fuara sadece Uşak’tan değil Afyon, Kütahya, Gediz, Simav, Kula, Selendi gibi yerleşim yerlerinden de üreticiler katılacak. Fuar sayesinde çeşitli bölgelerden gelen üreticiler de aralarında uygulamalar konusunda bilgi alış verişinde bulunacak” diye konuştu.
15 BİN KİŞİ FUARA TAŞINACAK
GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın Eylül ayında açılacak olmasına karşın doluluk oranının şimdiden yüzde 60’ı geçtiğini söyledi. Nisan ayında Burdur’da düzenledikleri tarım ve hayvancılık fuarına 45 bin kişinin katıldığını hatırlatan Ceylan, “Uşak’ta düzenleyeceğimiz fuara Uşak’a komşu olan Afyon, Aydın, Denizli ve Kütahya’dan en az 15 bin kişiyi kendi imkanlarımızla getirmeyi ve fuarda 50 bin ziyaretçinin üzerine çıkmayı hedefliyoruz” dedi.
UŞAK GÜCÜNÜ BİRLEŞTİRDİ
Ceylan, ekonominin bel kemiği tarım ve hayvancılıktaki yeni teknolojilerin sahada uygulamaya geçmesi için Türkiye'nin dört yanında düzenlediklerini fuarların sektöre "yön" verdiğine dikkat çekti. Bu fuarların üreticilerin "umutla" beklediği kararların çıktığı bir platform haline geldiğini söyleyen Ceylan, "Kuşadası'nda düzenlediğimiz Anadolu EXPO Fuarı'nda Et ve Süt Kurumu'nun sektöre müdahale talebi gündeme geldi ve fuarın hemen ardından müdahale gerçekleşti. Burdur'daki fuarın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik gerçekleştirdi. Bakan Çelik, üreticilerin merakla beklediği desteklemeleri ilk olarak bu platformda açıkladı. Bu platform, güçlü bir platform. Sektörün umutla beklediği kararların alındığı bir platform. Uşak da bu platforma çıkacak, tarım ve hayvancılıkta arzu ettiği sıçramayı da yine bu platformda yapacak" dedi. / EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.