• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 0 °C

Soma’da yaşayan kadınlar için...

Soma’da yaşayan kadınlar için...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
GSK ÇALIŞANLARI SOMA’DA YAŞAYAN KADINLAR İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
 
Her 2 kilometre için 1 dikiş makinesi hediye edildi
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Dünyanın lider araştırmacı aşı ve ilaç firmalarından GlaxoSmithKline (GSK), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle Soma’da yaşanan maden kazası sonrasında bölge halkına moral vermek ve farkındalık yaratmak için kolları sıvadı. Gönüllü GSK çalışanları, GSK Turuncu Hareket Sosyal Sorumluluk Kulübü ile birlikte Soma için hayata geçirdikleri Turuncu Pedal Hareketi projesi kapsamında, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği ile birlikte 3 gün boyunca İstanbul’dan Soma’ya pedal çevirdi. 244 kilometrelik parkurda, kat edilen her iki kilometre başına, bir dikiş makinesi hediye edildi.  
 
20 Ekim, Pazartesi – Soma, Hizmet sunduğu her coğrafyada sosyal değer yaratmak üzere çalışmalar yürüten GSK, gençlerin Toplum Gönüllüsü olarak sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinde yer alması prensibiyle faaliyet gösteren Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile Soma için el ele verdi. Bu işbirliğiyle oluşturulan “Turuncu Pedal Hareketi” kapsamında, aralarında GSK Türkiye ve Kafkasya Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Genel Müdür Dr. Emin Fadıllıoğlu’nun da bulunduğu gönüllü GSK ekibi, 17 Ekim’de İstanbul’daki GSK Türkiye binasından bisikletlerle yola çıkıp, 3 gün boyunca Soma’ya kadar toplamda 244 kilometre pedal çevirdi. Soma maden kazası nedeniyle bölgede yaşanan mağduriyetin giderilmesine katkı sağlamak ve bölge kadınlarının ekonomiye katılımlarını sürdürülebilir kılabilmek üzere hayata geçirilen bu projede, Soma Halk Eğitim Merkezi’ndeki dikiş nakış kursunu tamamlayan kadınlara, kat edilen her iki kilometre başına bir dikiş makinesi hediye edildi. Böylelikle kursu tamamlayan kadınların, bu makinelerle dikiş dikerek hanelerine katkı sağlayabilmeleri hedefleniyor. 
 
Pedallar çevrilirken, gönüllü GSK çalışanlarının, Turuncu Hareket Sosyal Sorumluluk Kulübü ve Toplum Gönüllüsü gençler ile birlikte kadınlara, ekonomiye katkı sağlamaları amacıyla eğitim verdikleri Soma Halk Eğitim Merkez’inde 18-19 Ekim tarihleri arasında Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Katılımı konulu atölyeler de düzenlendi. 19 Ekim’de kadınların ve çocukların katıldığı çeşitli atölyeler düzenlenerek, birlikte öğrenme ve deneyimleme alanları yaratıldı.
 
 
“Turuncu Pedal Hareketi GSK Türkiye’nin topluma karşı sorumluluğunun bir kanıtıdır”
 
Toplum Gönüllüsü gençlerin de katılımıyla Soma Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen açılışta söz alan ve sergi gezisine katılan Dr. Emin Fadıllıoğlu, GSK Türkiye’nin sadece içinde bulunduğu sektöre değil, sahip olduğu sosyal sorumluluk anlayışı ile topluma da hizmet götüren bir şirket olmayı hedeflediğine dikkat çekti. “Biz GSK olarak, dünyanın 115 ülkesinde, insanların yaşam kalitelerini artıracak sağlık çözümleri üretirken, onlara bu çözümleri en kusursuz şekilde sunabilmek için sadece işimizi iyi yapmakla yetinmeyip; aynı zamanda topluma karşı sorumluluk bilinciyle de hareket ediyoruz” diyen Fadıllıoğlu, Turuncu Pedal Hareketi’nin bu sorumluluk anlayışının en önemli örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Fadıllıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “GSK olarak sahip olduğumuz değerler ve topluma katkı sağlama misyonumuz gereğince Soma’da yaşanan duruma kayıtsız kalamazdık. Biz de bu nedenle, Soma unutulmasın diyerek bölge ekonomisine sürdürülebilir bir destek sağlamak amacıyla pedal çevirmeye karar verdik.” 
 
“Kadınların güçlenmesi travmayı azaltabilir”
 
Projenin oluşturulmasından önce, Soma’daki temel ihtiyaçların saptanması ve en faydalı şekilde kurgulanması için Ağustos ayında 35 toplum gönüllüsü genç aracılığıyla saha araştırması yaptıklarına dikkat çeken TOG Genel Müdürü Evren Ergeç ise “Bu süreçte özellikle genç kadınların ekonomik açıdan güçlenmesinin, böylesi hassas bir dönemin atlatılmasında önemli olduğunu tespit ettik” dedi. Toplumsal fayda yaratacak projelerin sürdürülebilir ve toplumda kalıcı etki yaratacak kapasitede olması gerektiğine değinen Ergeç, şöyle devam etti: “Turuncu Pedal Hareketi projesinin uzun soluklu olması için Soma Halk Eğitim Merkezi ile çalışmayı son derece önemli buluyoruz. Bu projenin burada yaşayan tüm gençlere farklı sosyal sorumluluk projeleri için örnek olmasını umuyoruz.” 
 
Bisiklet turuna katılamayanlar da destek oluyor  
 
Turuncu Pedal Hareketi, GSK Türkiye çalışanlarından oluşan sosyal sorumluluk kulübü Turuncu Hareket’in, Soma’da eşlerini ve yakınlarını kaybeden kadınlara karşı bir yardım kampanyası düzenlemek istemesiyle doğdu. Bu doğrultuda, bölgedeki ihtiyaçları daha önce de işbirliği yaptığı TOG desteğiyle belirleyen GSK Türkiye, bölge kadınlarına hanelerine ek gelir getirecek iş fırsatları ile tanıştırmak üzere eğitim vermeye ve eğitimlerini gelire dönüştürebilmelerine destek sağlamaya karar verdi. Kamuoyunun dikkatini bir kez daha bölgeye çekmek isteyen Turuncu Pedal Hareketi, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği desteği ile gönüllü GSK çalışanlarından oluşan 17 kişilik bisiklet ekibiyle yola çıktı. İstanbul – Bandırma – Balıkesir – Akhisar rotasını takip eden ekibin 20 Ekim’de Soma’ya varmasıyla, Soma Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş makinelerinin hediye edileceği kursun sergisinin açılışı ve dikiş makinelerinin teslim edildiği bir tören düzenlendi. GSK ve TOG yetkililerinin yanı sıra, yerel protokolden isimlerin de katıldığı törende, bisiklet turuna katılamayan GSK çalışanları ise, GSK Türkiye ofisinde yer alan kondisyon bisikletinde 200 km’yi tamamlamak üzere pedal çevirerek, daha fazla dikiş makinesi bağışına katkıda bulunurken, açılan TOG destek fonuna da bağış yaparak projeye destek oldu.
 
GSK Hakkında
Dünyanın önde gelen yenilikçi ilaç ve sağlık şirketlerinden biri olan GSK, insanların daha aktif olmalarını, kendilerini daha iyi hissetmelerini ve daha uzun yaşamalarını destekleyerek yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmaktadır.
 
Türkiye’de GSK 
GSK 50 yılı aşkın bir süredir faaliyette olduğu Türkiye ilaç sektörünün lider firmaları arasında yer almaktadır.  GSK Türkiye, yaklaşık 950 çalışanla Türkiye’de sağlık çözümleri hizmeti sunmaktadır.
GSK bugün en önemli sağlık alanlarında yenilikçi, etkin ilaç ve tedaviler üretmektedir. Bu alanlar arasında astım, KOAH, enfeksiyon, grip, akıl sağlığı, hepatit, nadir hastalıklar, sinir sistemi hastalıkları ile kalp damar ve sindirim hastalıkları yer almaktadır. Şirket ayrıca, kansere karşı yeni tedaviler geliştirmeye özel bir önem vermekte olup aşı alanındaki yenilikçi çalışmalara da liderlik etmektedir. GSK, toplum sağlığını korumak ve geliştirmek açısından büyük öneme sahip olan aşılar konusunda da liderdir ve zengin bir portföye sahiptir.
 
Türkiye’nin ilaç ve aşı Ar-Ge’si ile üretimindeki büyük potansiyeline inanan GSK, ülkemizde yeni yatırımlara hazırlanmaktadır. GSK’nın aşı alanındaki Ar-Ge çalışmaları için öncelikli ülkeler arasında yer alan Türkiye,  2014 yılı itibariyle ilaç alanındaki Ar-Ge çalışmaları için de yatırım yapılacak öncelikli ülkeler listesine (GSK Clinical Country Footprint) girmiştir. Bu gelişme ile Türkiye,  herhangi bir tedavi alanında planlanan klinik çalışmalar için GSK Global tarafından değerlendirilen ilk ülkeler arasında bulunarak, GSK bünyesinde klinik araştırmalar merkezi haline gelmiştir. İlaç endüstrisinde Türkiye’ye olan Ar-Ge yatırımlarının artmasına ve yeni istihdam olanaklarına öncülük eden GSK’nın hedefi, Ar-Ge’nin yanı sıra üretim yatırımı da yaparak ürün portföyünü jenerik ilaçlarla zenginleştirmek ve bu süreçte Türkiye’ye teknoloji transferi gerçekleştirmektir.
 
GSK, Türkiye’ye büyük önem vermekte, ülkemizin potansiyelinin hayata geçmesiyle doğacak sinerjinin firmanın çevre bölgelerdeki faaliyetlerine de güçlü bir destek sağlayacağına inanmaktadır. GSK bu doğrultuda Türkiye’yi bölgesel merkez yapmak yolunda önemli bir adım atmış ve 30 ülkeden oluşan GSK MEA (Ortadoğu ve Afrika) bölgesinin merkezini İstanbul’a taşımıştır. 2014 yılı itibariyle, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki operasyonlar yeniden düzenlenerek, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Ukrayna’dan oluşan MENA-CIS isimli yeni bir bölge oluşturulmuştur.  Türkiye’nin ilaç sektöründe bölgesel bir merkez olması yönünde güçlü birer adım olan bu kararlar aynı zamanda, Türkiye’ye olan güvenin de bir göstergesi niteliğini taşıyor.
 
TOG Hakkında:
Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlar. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirler. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmazlar, asıl önemlisi gençlerin, sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarını sağlar ve kişisel gelişimlerini desteklerler.
 
2013 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 44.614 genç proje gönüllüsüyle 1071 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi /etkinliği/kampanyası ve 353 akran eğitimi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadır. Türkiye’nin 71 ilinde gençlik grubu veya üniversite topluluğu/kulübü olarak faaliyet gösteren ve  123 örgütlenme ile aktif olan Toplum Gönüllüsü gençler 2013 yılında 337.748 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmüşlerdir.
 
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14