ŞAİR HALİM YAZICI KUŞADASI’NDA SANATÇILAR VE SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir
Kasım ayında, Beraber ve Solo Ölümler isimli şiir kitabı yayınlanan Şair Halim Yazıcı “Barış İçin Sanat” temalı Uluslararası Kardeş Renkler Buluşması’na katılan sanatçılar arasında olacak. Yazıcı ayrıca 8 Aralık Salı günü, KUAKMER Kültür Merkezi’nde düzenlenecek imza gününe katılacak.
Merkezi İzmir’de bulunan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, 22 ülkenin aktivist sanatçılarını Kuşadası’nda buluşturdu. Ürdün, Kosova, Bulgaristan, Arnavutluk, Amerika, Hindistan, İran gibi ülkelerden çok sayıda sanatçının katıldığı “Barış İçin Sanat” temalı Uluslararası Kardeş Renkler Buluşması’na Şair Halim Yazıcı da katıldı. 1982'den bu yana 15 kitaba imza atan ve kasım ayında Beraber ve Solo Ölümler isimli bir kitap çıkartan Yazıcı özellikle Suriye’deki iç savaşın kanayan yaralarına, mültecilerin dramına ilgi çekmek ve barışı yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen “Barış için Sanat” temalı buluşma hakkında şöyle konuştu: “Her geçen gün insan sevgisine ve dünya barışına daha çok gereksinim duyduğumuz şu günlerde, birbirimize sarılarak büyütmemiz gereken en önemli olgu sanat ve onun derin kalbidir. Yeter ki onu içten isteyelim ve uğrunda samimiyetle, kararlılıkla mücadele edelim.”
KUŞADASI’NDA İMZA GÜNÜ
Şiileriyle ruhu uyuşan kısa dize ustası, kasım ayında, CazKedisi etiketiyle raflara dizilen son kitabı Beraber Ve Solo Ölümler'de yaşadığımız günlerin şiirlerini topladı. "Neden nedenisin şiirimin / bir daha olma ölüm / bir daha nedeni şiirimin" dizeleriyle başlayan kitapta, 118 şiire yer verildi. Şair Yazıcı 8 Aralık Salı günü, KUAKMER Kültür Merkezi’nde de okurlarıyla buluşacak. Saat;14.00'de başlayacak etkinliği, Uluslararsı Aktivist Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Ümit Yaşar Işıkan sunacak.
Geçen yıl “Beyaz Caz Sokağı” adıyla toplu şiirlerini yayınlayan Şair Halim Yazıcı'nın son kitabın editörlüğünü Onur Çalı, kapak tasarımını Nail Özlüsoylu yaptı. İç desen ise Azime Akbaş Yazıcı'nın imzasını taşıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.