• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 5 °C

Müsteşardan Övgü

Müsteşardan Övgü
ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde faaliyet gösteren Türkiye’nin tek Gemi Söküm Bölgesini ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Gemi Söküm çalışmalarında gelinen noktadan memnuniyet duyduğunu söyledi.

 

MÜSTEŞARDAN GEMİ SÖKÜM ÇALIŞMALARINA ÖVGÜ

 

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI MÜSTEŞARI PROF.DR.HASAN ZUHURİ SARIKAYA TÜRKİYE"NİN TEK GEMİ SÖKÜM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ.

 

MÜSTEŞAR SARIKAYA “GEMİ SÖKÜM SEKTÖRÜ KENDİSİNİ AŞMIŞ”

 

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde faaliyet gösteren Türkiye"nin tek Gemi Söküm Bölgesini ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Gemi Söküm çalışmalarında gelinen noktadan memnuniyet duyduğunu söyledi. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğini (GEMİSANDER) ziyaret ederek burada çalışmalar hakkında Atık Yönetim Birimi Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker"den brifing alan Müsteşar Sarıkaya Dernek Başkanı Adem Şimşek"e Yönetim Kuruluna ve tüm çalışanlara teşekkür etti. Çevre ve Orman İl Müdürü Prof. Dr. Osman Tatar, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Şube Başkanı Işın Özdemir, Menemen Orman İşletme Şefi Sencer Sevinç, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ÇED Planlama Şube Müdürü Bülent Demirel ile birlikte Gemi Söküm Bölgesine gelen Müsteşar Hasan Zuhuri Sarıkaya brifingin ardından gemi söküm bölgesine hakim bir yerden bölgeyi inceledi. GEMİSANDER Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette bölgenin çevre yatırımları konusunda büyük ilerlemeler kaydettiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Sarıkaya “ Dünya ile bu anlamda rekabet edebilmek için çevresel etkilerin olumlu düzeylere çekilmesi ve çevresel yatırımları yapılması gerekiyor. Bu konuda Gemi Söküm çalışmalarında gelinen nokta memnuniyet verici.” Dedi.

 

YUNANİSTAN"DAN DAHA İYİ DURUMDA

 

Türkiye"nin gemi söküm çalışmalarında birçok ülkeden daha iyi olduğunu dile getiren Müsteşar Sarıkaya “ Yunanistan da insanlar bellerine kadar çamur içerisinde söküm yapıyorlar ve üstelik 1 dolar karşılığında. Rakibimiz olan ülkelere göre daha iyi durumdayız. Biz zaten bu tür çalışma koşullarına müsaade etmeyiz. Çevreye olan duyarlılığı artırmak hem de ekonomik anlamda gelir elde etmek adına bir araya gelip ortak çözüm yollarını bulacağız. Gemi Söküm Sektörünü yok etmeden daha iyi duruma nasıl getirebiliriz dedik ve bunu hep ön planda tuttuk. Şimdi söküm alanlarının iyileştirilmesi, çevre ve insan sağlığına verilen teknolojik destek ve önem, atıkların bertaraf edilmesinde gelinen nokta, asbest konusunda sadece Aliağa"da değil Türkiye de ve Dünya da asbest sökümü çalışmaları konusunda uzman hale gelinmesi bu bakış açımızın ve burada faaliyet gösteren firmaların duyarlılıklarının eseridir. Burada bu faaliyetleri gerçekleştiren ve kriterler konusunda kendisini yenileyen bir ekip görmekten dolayı mutluyuz.” Diye konuştu.

 

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAYA VE İYİLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Gemi Söküm çalışmaları konusunda verilen brifingde Notifikasyon Belgesi"nin alınma süresinin azaltılması ile ekonomik kaybın önlendiğine ilişkin bilgi üzerine bunun önemli bir çalışma olduğunu sözlerine ekleyerek “ Notifikasyon alınma süresinin 15-20 günden 1-2 güne indirilmesi önemli. Bu konuda biz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Hükümetimizin  politikası ve Bakanlık olarak politikamız işleri yerinde halletmek ve merkezi yetkileri taşraya devretmek bu sayede de zaman, iş ve ekonomik kayıpların önüne geçmektir. Notifikasyon konusu güzel bir örnek. Bu örnekleri artırmalıyız. Yaşadığımız sıkıntılar var ve tabi ki de olacak ama bütün bu sıkıntılarımızı ortak bakış açısı ile gerekli normları yerine getirerek çözeceğiz.” Dedi

 

GEMİ SÖKÜM KENDİSİNİ AŞMIŞ

 

Müsteşar Sarıkaya Aliağa Gemi Söküm Tesislerinin kendisini aştığını ifade ederek “ Asbest konusunda sadece kendi içinde hizmet veren değil dışarıya da hizmet veren bir noktaya gelmiş. Kötü dönemler yaşadık geçmişte ama şimdi teknolojik yatırımlar ve insan sağlığına gösterilen duyarlık sevindirici. Teknolojik gelişimin sonu yok bu nedenle daha iyi noktalara geleceğiz ve standartlarımızı, kalitemizi yükselteceğiz. Çevre duyarlı gayretlerimiz sürmeli. Çevreye yatırım yapan, kapasitelerini geliştiren bir çizgide harekete ederek Dünya ile rekabet edebilen, söz sahibi bir sektör durumuna gelmeliyiz. Kaynaklarımızın korunması, turizmden, sanayiye kadar geniş bir yelpazede çevre ve insan sağlığına önem vermeliyiz. Türkiye"nin kaynaklarını korumalı ve dünya pazarlarında söz sahibi olmalıyız.” Şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE ÇEVRE KONUSUNDA 5-10 YILDA AB STANDARTLARINA ULAŞIR

 

Türk insanının çevreye çok duyarlı olduğunu dile getiren Sarıkaya “ Özel sektörün ve Kamunun, kamu derken özellikle Belediyelerin çevreye yatırım yapmaları gerekiyor. Türk insanı çevreye duyarlı. Yaptığımız çalışmalar ve istatistikî veriler bunu gösteriyor. Çevre ve insan sağlığı konusunda çevresel teknolojilere yatırım yapılması ve bu bilinç ile hareket edilmesi durumunda Türkiye"nin 5-10 yıl içerisinde AB normlarına ulaşacağına eminim.” Dedi.

 

ARSA KİRALARI İÇİN EKONOMİ BAKANIMIZ İLE GÜRÜŞÜLEBİLİR

 

GEMİSANDER Dernek Başkanı Adem Şimşek"in özellikle Gemi Söküm Bölgesinde TOKİ"nin arsa kiralarında yaptığı yüzde 400"lere varan artışın sanayicileri ve arsa sahiplerini olumsuz yönde etkilediğini söylemesi üzerine Müsteşar Sarıkaya “ Bu konuda ekonomik bir kayıp var. Yer kiralarınızın yüksek olması konusunu Ekonomiden Sorumlu Bakanımız ile görüşmeliyiz. TOKİ sonuçta bir kamu kuruluşu ve onunda burada bulunan arsaları konut veya bakla bir şekilde değerlendirme şansı yok. Burada faaliyet gösteren firmaların daha fazla işçi istihdam etmesi ve kapasitelerinin artırılması için bir dosya hazırlanıp Bakana sunulabilir ve durum izah edilebilir.” Dedi.

 

İŞİMİZİ İYİ YAPIYORUZ, HEDEFLERİMİZİ BÜYÜK TUTUYORUZ

 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek de gemi söküm çalışmalarında gelinen noktanın tesadüf olmadığını ifade ederek “ Biz genç bir ekibiz. Dünya"nın bu sektörde söz sahibi olan ülkesi konumuna gelme noktasında çok çalıştık. Çevre ve İnsan Sağlığı önceliğimiz oldu ve teknolojik olarak kendimizi hep yeniledik. Olmazsa olmaz kurallarımız var. Kendi içimizde oto kontrolü iyi sağladık ve Çevreci bir sektör olduğumuzu ispatladık. Bugün Dünya da bu iş kolunda Türkiye olarak iyi bir noktadayız. İMO, İLO gibi sektörün önde gelen Dünya kuruluşlarının sık sık ziyaret ettiği ve örnek gösterdiği bir konuma geldik. Asbest, atıkların bertaraf edilmesi, çevresel yatırımlarımız ve insan sağlığı önceliğimiz ile her geçen gün büyüyen ve ülkemize ekonomik değer katan bir sektörüz. Dünya"nın gemi söküm pastasından daha fazla yer kapmak ve ülkemize kazandırmak istiyoruz. Hedeflerimiz büyüdü. Bu başarılarımızı sektörümüze yatırım yaparak sağladık. B u konuda desteklerinizi esirgemediğiniz içinde sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arsa kiralarımız konusunda TOKİ ile daha makul standartlarda bir iyileştirme yaşadığımız takdirde hem istihdam kapasitemizi ve hem de söküm kapasitemizi artırma gücümüz olacak. İşimizi çok iyi yaptığımıza inanıyoruz ama gelişim ve büyüme adına her türlü yeniliğe açık olduğumuzu da belirtmek istiyorum.” Dedi.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya ve beraberindekiler daha sonra bölgeye hakim bir noktadan Gemi Söküm alanını incelediler. GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek bura da da Müsteşar Sarıkaya"ya çalışmalar hakkında bilgi verdi. Adem Şimşek ziyaret anısına da Müsteşar Sarıkaya"ya bir plaket sundu. 

 

 

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya “Gemi Söküm Sektörünü yok etmeden daha iyi duruma nasıl getirebiliriz dedik ve bunu hep ön planda tuttuk. Şimdi söküm alanlarının iyileştirilmesi, çevre ve insan sağlığına verilen teknolojik destek ve önem, atıkların bertaraf edilmesinde gelinen nokta, asbest konusunda sadece Aliağa"da değil Türkiye de ve Dünya da asbest sökümü çalışmaları konusunda uzman hale gelinmesi bu bakış açımızın ve burada faaliyet gösteren firmaların duyarlılıklarının eseridir. Burada bu faaliyetleri gerçekleştiren ve kriterler konusunda kendisini yenileyen bir ekip görmekten dolayı mutluyuz.”

 

 

GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek Müsteşar Sarıkaya"ya Gemi Söküm Bölgesi hakkında ve gelinen nokta hakkında bilgiler verdi.

 

 

Çevre ve Orman İl Müdürü Prof. Dr. Osman Tatar, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Şube Başkanı Işın Özdemir, Menemen Orman İşletme Şefi Sencer Sevinç, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ÇED Planlama Şube Müdürü Bülent Demirel ile birlikte Gemi Söküm Bölgesine gelen Müsteşar Hasan Zuhuri Sarıkaya brifingin ardından gemi söküm bölgesine hakim bir yerden bölgeyi inceledi.

 

 

Atık Yönetim Birimi Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker Müsteşar Sarıkaya ve beraberindeki heyete gemi söküm çalışmaları hakkında brifing verdi.

 

 

GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya"ya ziyaret anısına bir plaket verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14