22 Kasım 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ

ALİAĞA VİDEO HABER / İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 89. Yıl dönümü ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aliağa Protokolü ve izleyenler tarafından büyük beğeni toplayan program

İstiklal marşı'nın Kabulü

12 Mart 2010 Cuma 22:45


BÜYÜK ŞAİRE DUYGU DOLU ANMA TÖRENİ

ALİAĞA VİDEO HABER / İstiklal Marşı"nın Kabulü"nün 89. Yıl dönümü ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy"u anma programı Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi"nde gerçekleştirildi. Aliağa Protokolü ve izleyenler tarafından büyük beğeni toplayan program dakikalarca ayakta alkışlandı. Aliağa Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Rukiye Turan yaptı. Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy"un hayatı ile ilgili bir gösteri ve oratoryonun ardından İlköğretim Okulları Ararsı İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Fatma Suner İstiklal Marşını seslendirdi.

Aliağa Anadolu Lisesi Öğrencilerinin gerçekleştirdiği oratoryo ayakta alkışlanırken Lisenin Edebiyat Öğretmeni Rukiye Turan da yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy"un kişiliğine ve vatan sevgisine vurgu yaparak “ O beraber yürünecek en iyi hayat arkadaşı, en şefkatli baba, en vefalı sadık dost, kendi ihtiyacını unutup başkalarına yardıma koşan cömert bir insan, söz verdimi ölümüne tutan, inandımı dönmemesine yürüyen bir insandı. O eğilen, tutan kaldıran, yardıma koşan, yara saran birisiydi. Onun yaptığı herkes adına yaşadığı bu acıları, derinden hissettiği bu feryatları dile getirmekti. Bu yüzdendir ki onun hayatımızı süsleyen şiirleri, sözleri, ruhumuza yazılmış duruyor ve yolumuzu aydınlatıyor.” Dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün İstiklal Marşı hakkında söylediği sözleri de hatırlatan Rukiye Turan şöyle konuştu; “ Yüce Atatürk bu ölümsüz eser hakkında şöyle der, " Bu marş bizim inkılabımızı anlatır. İnkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak gereklidir. İstiklal Marşı"nda istiklal davamızı anlatması bakımından büyük anlamı olan mısralar vardır. İstiklal Marşının en beğendiğim yeri Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal, mısralarıdır. Bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar işte bunlardır.”

Programın bitiminde Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ve tüm protokol programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.