22 Aralık 2024
  • İstanbul6°C
  • Ankara4°C

BERGAMA’ DA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, Bergama Kaymakamlığı, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Bergama Meslek Yüksekokulu Mantarcılık Programı tarafından gerçekleştirilen Mantar Yetiştiriciliği Kursu’nu başarı i

Bergama’ Da Mantar Yetiştiriciliği

31 Mart 2015 Salı 13:44

BERGAMA’ DA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ BAŞLIYOR 
 
Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, Bergama Kaymakamlığı, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Bergama Meslek Yüksekokulu Mantarcılık Programı tarafından gerçekleştirilen Mantar Yetiştiriciliği Kursu’nu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. 
Bergama Kaymakamlığı’nın yürütücüsü olduğu, Bergama Meslek Yüksekokulu, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Bergama Meslek Yüksek Okulu Mantarcılık Programı öğretim üyeleri Dr. Erkan Eren ve Dr. Mehmet Çetin tarafından 192 saatlik kurs ile Ayaskent Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Bergama’da Mantar Yetiştiriciliği Projesi’ne katılan ve başarı ile tamamlayan 11 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. 
 
Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ege Üiversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yımaz, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Artukoğlu ve çok sayıda öğretim üyesinin katılım gösterdiği törende ayrıca Bergama Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan eski okul müdürleri Prof. Dr. Atilla Güney, Prof. Dr. Hüseyin Vural ve Prof Dr. Ertan Kırtay’ın isimlerinin verildiği kütüphane ve konferans salonlarının açılış törenleri de gerçekleştirildi. 
 
“AMACIMIZ BERGAMA’YI EĞİTİM VE TURZİMLE BİRLEŞTİRMEK” 
Bergama Meslek Yüksekokulu’nun bugün geldiği yere ve önemine dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz emek veren herkese teşekkür ederek Bergama Meslek Yüksekokulu’na taleplerin her geçen gün arttığını belirtti. Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek büyük bir başarı ve kazanım elde ettiğini dile getiren Yılmaz, “ Bize düşen görevde Bergama’yı eğitim ve turizmle birleştiren bir kent haline getirmektir. geçmişinde eğitim anlamında deneyimi olan bu kenti yeniden bölgenin en hatırı sayılır yerlerinden biri haline gelmesi için elimizden geleni yapacağız. ” diye konuştu.  
 
“TÜRKİYE’NİN ÇIKIŞI YERELDE KALKINMADAN GEÇİYOR” 
Bergama’da gerçekleştirilen projenin düşük maliyetlerle yerelde kalkınma için önemli olduğunu ifade eden Candeğer Yılmaz, “ Yerelde kalkınmanın önemini hepimiz biliyoruz. Üreten ve ürettiğini değerlendiren bir toplum olmak için yerelde kalkınma modellerini iyi bilmeli ve incelemeliyiz. Çünkü Türkiye’nin yükselişi ve çıkışı yerelde kalkınmadan geçiyor. Bergama gibi hem tarihi hem de verimli topraklara sahip bir kentte üniversitemizin gerçekleştirdiği bu proje gerçekten gurur verici. Turizm konusunda turizmi yalnızca Bergama’nın kendisine ait turistlik kültüründen çıkarıp eko turizm ile birleştirdiğiniz zaman bu kent için çok farklı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Mantar da bunlardan birisi. Bergama ile bütünleşmiş örneklerden birisi. Sanırım tüketimi hızlandırmak için Gıda Bölümümüzde ve yemek çeşitlendirmesi ile ilgili yeni bir programı da buraya eklememiz gerekiyor. Mantarla ilgili yemek çeşitlerinin yapılması, bunların sunulması, satılacak restoranların yapılması konusunda yeni bir şeylere daha ihtiyaç olacaktır diye düşünüyorum” dedi. 
 
BAŞKAN GÖNENÇ’TEN ÜRETİCİ PAZARI DESTEĞİ 
Bergama’da gerçekleştirilen bu projenin üretimi teşvik etmek açısından örnek bir proje olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, kursiyerlere ürettikleri ürünleri Bergama Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde açılacak olan üretici pazarında değerlendirebileceklerini ve bu konuda gereken desteği üreticilere vereceklerini söyledi. Özellikle yerelde gerçekleştirilen bu tarz projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gönenç, “ Bergama Belediyesi olarak üreticilerimizin ürünlerini daha iyi değerlendirebilmeleri için kooperatifleşme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda gerekli eğitimleri vermeye başladık. İleri ki süreçte de güzel sonuçlarını hep birlikte göreceğimize inanıyorum.  İnşallah bu güzel projede zamanla daha da gelişir ve kooperatifleşme gibi güzel bir sonuç alır. Bu konuda gereken desteği her zaman vermeye hazırız” diye konuştu. 
 
Tören kursiyerlerin Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ege Üiversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yımaz, Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Artukoğl’nun elinden sertifikalarını almalarıyla son buldu. 
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.