• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 11 °C

MESS Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek Veriyor

MESS Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek Veriyor
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Milli Eğitim Bakanlığı; metal sektörüne nitelikli işgücü sağlamak, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırarak ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek amacıyla bir protokol imzaladı

MESS TÜRKİYE İÇİN MESLEKİ EĞİTİME TAM DESTEK VERİYOR

57 yıldır çalışma yaşamının içinde yer alan ve ana hedefi çalışma barışını sağlamak olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) “Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek” vermek amacıyla işbirliği yaptı. 29 Haziran günü düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, sektör-okul-işletme işbirliğinin geliştirilmesini içeren protokolü imzaladı. Törende bir konuşma yapan MESS Başkanı Önen, “Mesleki eğitime tam destek vererek hem sektörümüzdeki nitelikli çalışan sayısını artıracağız hem de ülkemizin geleceğine yatırım yapmış olacağız” dedi.

PROTOKOL NELERİ İÇERİYOR?

MESS Eğitim Vakfı (MEV) tarafından yürütülecek olan ve metal sektörüne nitelikli işgücü sağlamayı, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmayı, ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemeyihedefleyen protokol kapsamlı çalışmalar içeriyor:

•    Metal sektörüne yönelik alanlarda öğrenim gören öğrencilere “Kariyer gelişimi ve rehberlik eğitimi” verilecek.
•    MESS üyesi işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkanı ile istihdam önceliği sağlanacak.
•    Okul yöneticilerine “Yöneticilik ve liderlik eğitimi” verilecek.
•    Öğretmenler için hizmet içi eğitimler düzenlenecek.
•    Okulların atölye ve laboratuvarlarının donatılması sağlanacak.
•    MESS üyesi işyerlerindeki çalışanların metal sektörüne yönelik bölümlerde eğitim alan çocuklarına burs, rehberlik ve üye işyerlerinde istihdam önceliği verilecek.

KUDRET ÖNEN: TÜRKİYE’NİN REKABETÇİLİĞİNİ NİTELİKLİ İŞGÜCÜ ARTIRACAK

Toplantıda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin Endüstri 4.0 dönüşümünü yakalaması ve bu doğrultuda verimliliğe odaklanarak küresel rekabette hak ettiğimiz yere ulaşması hedefiyle projeler geliştiriyoruz” diyen MESS Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm dünyada rekabetin kuralları değişiyor. Türkiye’nin rekabetçiliğini korumak ve geliştirmek için ileri teknoloji kullanan, Ar-Ge’ye yatırım yapan sanayi tesisleri ve işgücünün niteliği; üretimin en önemli unsurları olarak öne çıkıyor. Ülkemizin bu yenidünya düzeninde hak ettiği yeri alması için gelişen teknolojiyi yakından takip etmesi, bunu ürün ve hizmetlerine yansıtması, teknoloji üreten ve satan bir ülke konumuna gelmesi gerekiyor. Tüm bu gelişmeler ışığında; nitelikli eğitim, bu sürece damgasını vuruyor. Bu doğrultuda rekabetçiliği geliştirmede en önemli faktör olan mesleki eğitimin yaygınlaşması ve niteliğinin yükseltilmesi MESS’in de önceliği haline geliyor. Bugün imzaladığımız bu protokol ile mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artırmak, gayretli öğrencilerin çabalarını ödüllendirmek istiyoruz. Türkiye için mesleki eğitime tam destek diyoruz...”

YUSUF TEKİN: ALANINDA UZMAN BİREYLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin de toplantıda bir konuşma yaptı. Tekin, konuşmasında; “Bizim geleneğimizde insan yaratılmışların en seçkinidir, üstünüdür. İşte bu yüzden de öncelikli meselemiz insandır. Sadece maddi kalkınma için değil manevi olarak güçlü bir toplumsal dokuya sahip olmamız içinde iyi eğitim almak, iyi eğitim vermek şarttır. “Eğitim şart” cümlesi yetersizdir, “Nitelikli, mesleki eğitim şarttır.” Gençlerimizi hayata en iyi şekilde hazırlamamız gerekiyor. Hem sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek hem de gençlerimizin istihdam edilebilirliklerini kolaylaştırmak için çeşitli sektör, kurum ve kuruluşlarla protokoller yapıyoruz.

Bu çalışmalara örnek olacak Sektör-Okul-İşletme işbirliğinde olan protokol, metal sektörünün ihtiyacı olan nitelikli işgücünü sağlamak için Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası üyesi işletmeler ile mesleki ve teknik eğitim okul/kurumları arasında iş birlikleri geliştirerek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmaya katkıda bulunmayı, ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemeyi amaçlamaktadır.

Ülkelerin ekonomik gelişmesinde en büyük sermaye hiç şüphesiz insan kaynağıdır. Günümüzde gelişmiş ülkeler, sosyal ve ekonomik refah için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine büyük önem veriyor ve bunun için eğitime büyük yatırımlar yapıyor. Bizler de okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin, öğrencilerinin ve mezunlarının çok yönlü gelişimlerini kapsayan bu protokol ile alanında uzman bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mezunlarımızın küreselleşen dünyada istihdamının kolaylaşacağına ve ülkemizdeki metal sektörünün gelişimine ve en önemli hedefimiz olan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

Gerek yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin gerek geleceğimiz olan sevgili öğrencilerimizin daha donanımlı olmasına katkı sağlayacak olan bu protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ve mesleki eğitimde iş birliğini arttırmak ve kaliteyi yükseltmek için bu ve bunun gibi iş birliği protokolleri ile her alanda kalitenin arttırılmasını arzu ediyoruz.” dedi.

 

Bu haber toplam 1231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14