• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Foça'da Lezzetler Yarıştı

Foça'da Lezzetler Yarıştı
İzmir’in Foça İlçesi’nde Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yemek yarışması düzenlendi.

İzmir’in Foça İlçesi’nde Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yemek yarışması düzenlendi. Jürisi Anadolu Aşçılar Federasyonu’na bağlı şefler ve lezzet gurmelerinden oluşturulan yarışmaya aralarında erkeklerin de bulunduğu 25 yarışmacı katıldı. Büyük ilgi gören yarışmanın geleneksel hale getirilmeye çalışılacağı açıklandı. 

Foça Belediyesi Ali İlçan Sosyal Tesisleri’nde ki yarışmada ilçenin önemli değerlerinden zeytinyağı’nın öne çıkarılması hedeflendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmada  Zeytinyağlı yemekler ile hamur işi ve tatlılar olarak iki ayrı kategori belirlendi.    Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANFED) üyesi şefler Erdoğan Atabay, Mehmet Ali Erten ve Serkan Akdağ ile Foçalı gurme Nurdan Çakır Tezgin ve Fehiman Koçdar jüri üyeliklerini üstlendi. Birbirinden lezzetli yemeklerin ve tatlıların değerlendirilmesinde jüri üyeleri oldukça zorlandı. Büyük çoğunluğu kadın olan 25 yarışmacı arasında 2 erkek yarışmacı da yaptıkları yemek ve tatlılarla ödüle layık görüldü. Zeytinyağlı yemek kategorisinde Nihal Amaç Elmalı Enginarlı Salata ile birinciliği, Özge Ercan ikinciliği, Ruhan Aksu üçüncülüğü kazandı. Levent Özaydın ve Ayperi Akbin dördüncülüğü paylaştılar. Zeytinyağlı Hamur İşi ve Tatlılar kategorisinde ise Nüket Yazıcıoğlu Foccacia Ekmek’le birinci, Murat Demirbaş ikinci, Ruhan Aksu üçüncü, Saadet Mutlu dördüncü oldu. Foça yemek kültürüne ve yarışmaya katkılarından dolayı Asiye Behçet ve Neriman Çakubey’e de özel ödül verildi.   

Yarışmacılardan Ruhan Aksu geçen yıl balık çorbası ile ikinci olduğunu bu yarışmanın geleneksel hale getirilmesini istediğini ve her yıl katılmaya devam edeceğini söyledi. Ruhan Aksu; “Bizim için güzel bir aktivite oluyor. Yerel yemek kültürüne katkıda yapıyoruz. Geçen yıl balık çorbasıyla , bu yıl kalbura bastı ve enginar yemeğiyle katıldım" dedi. 

ENGİNAR SALATASIYLA BİRİNCİ 
Yemek kategorisinde birinciliği kazanan emekli öğretmen Nihal Amaç ise yarışmanın unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerin tekrar gündeme gelmesi açısından da faydalı olduğunu söyledi. Nihal Amaç; “İlk defa böyle bir yarışmaya katıldım. Enginar çok faydalı ve sevdiğim bir yemek. Bu yarışmaların lezzet tutkunlarını bir araya getirmenin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tekrar gündeme gelmesini sağlama gibi bir faydası olduğuna da inanıyorum” Dedi. 

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Limnili’de bu yıl ikinci kez gerçekleştirdikleri yarışmaya Foçalı kadın ve erkek yemek tutkunlarının büyük ilgi gösterdiğini, yarışmayı daha da geliştirerek geleneksel hale getirmeye çalışacaklarını söyledi. Canan Limnili; “Geçtiğimiz yıl büyük bir deprem felaketi yaşadık. Ülkemiz zor günlerden geçti. Bu bu zor günlerin ardından istedik ki ilçemizin zeytinyağlı yemeklerini hem Foça halkına, hem konuklarımıza tanıtalım. Diğer taraftan yaşadığımız stresli günleri bir nebze olsun hafifletelim. Güzel bir katılımla, 25 yarışmacıyla etkinliğimizi tamamladık. Değerlendirmeler için Anadolu Aşçılar Federasyonu ve yemek uzmanlarımızdan destek aldık. Katılan, destek veren herkese teşekkür ediyor, dereceye giren girmeyen tüm yarışmacılarımızı kutluyorum. Yemek yarışmasının önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek geleneksel hale gelmesi için çalışacağız" dedi. 
Yemek yarışması dereceye girenlere elektrikli mutfak aletleri ve yemek kitaplarından oluşan ödüllerin verildiği törenle sona erdi. 

foca-03.jpgfoca-04.jpgfoca-05.jpgfoca-02.jpg

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14