• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 0 °C

ebola virüsü iş dünyasını da tehdit ediyor

ebola virüsü iş dünyasını da tehdit ediyor
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
EBOLA VİRÜSÜ İŞ DÜNYASINI DA TEHDİT EDİYOR!
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Dünyada yaklaşık 4 bin insanın hayatını kaybetmesine sebep olan, Batı Afrika’dan Londra, Paris, Oslo, Frankfurt ve Madrid gibi Avrupa şehirlerine yayılan ve son olarak Amerika’da görülen Ebola hastalığı büyük bir hızla yayılıyor. Halen tedavisi bulunamayan Ebola virüsüne karşı yapılabilecek tek şey ise önleyici tedbirler almak. 
Ebola ve benzeri virüslerden kaynaklanan salgınlara yakalanma olasılığı bazı meslek grupları için daha yüksek seviyelerde bulunuyor. Özellikle hastalığın baş gösterdiği ülke ve şehirlere iş amacıyla giden havayolu, lojistik gibi sektörlerde çalışanların bu virüse yakalanma ihtimalleri daha yüksek. 
Bulaşıcı hastalıklar karşısında firmaların nasıl önlemler alması gerektiğine dair açıklamalarda bulunan işyeri hekimi ve Güvenbir OSGB(Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) Genel Müdürü Dr. Ali Çolak, Ebola virüsüne karşı henüz bir tedavi yöntemi geliştirilemediği için önleyici tedbirler almanın hayati önem arz ettiğinin altını çizdi.
Dr. Ali Çolak açıklamalarına şöyle devam etti:
“Kişilerin çalışmış olduğu sektör iş sağlığı ve güvenliği açısından “az tehlikeli” sınıfta yer alsa bile tedavisi olmayan bu tür bir hastalık karşısında “çok tehlikeli” sınıf kapsamına girebiliyor. Özellikle yurtdışı bağlantıları olan ve seyahat hali gerektiren sektörlerde çalışanlar, gittikleri ülkelerde kişilerle yakın temas kurmaktan kaçınmalıdır.” diyerek henüz tedavisi geliştirilmemiş global bir salgına karşı alınacak en aktif önlemin bu olduğunu söyledi. 
Bu sektörlerde hizmet veren işletmelerin işyeri hekimlerine de düşen sorumluluklar olduğunu belirten Dr. Çolak, yurtdışına gidecek olan çalışanlara, hastalığa yakalanmamak için ne tür önleyici tedbirler almaları gerektiği konusunda çalışanların ayrıntılı olarak bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. 
 
Hastalık nasıl ilerliyor?
Semptomlar hastalık kapıldıktan 8-10 gün sonra ortaya çıkıyor. Fakat virüs tam olarak 21 gün sonra tespit ediliyor. İlk olarak baş ağrısı, ateş ve vücut ağrısı belirtileri ortaya çıkıyor. Nadiren de kaşıntı görülüyor. Sonrasında ishal ve kusma ile devam ediyor. Bir sonraki evre, şimdiye kadar vakaların yarısında iç kanama olarak görüldü. Kan kusma, idrarda kan, deri altından, gözlerden veya ağızdan kanama görülüyor. Hastaları öldüren şey ise iç kanama olmuyor. Vücuttaki kan damarlarının sıvı sızdırması sonucu azalan kan basıncının kalp, böbrek, karaciğer ve başka organ yetmezliklerine sebep olması ölüme sebep oluyor.
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14