• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara -1 °C

Çİftçiye ek gelir için önemli adım

Çİftçiye ek gelir için önemli adım
Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından 114 köyün ve 5 beldenin Bergama Belediyesi’ne bağlanmasıyla 137 mahalleli geniş bir hizmet alanına sahip olan Bergama Belediyesi, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projeleri’ne bir yenisini ekledi. / Foça Hab
ÇİFTÇİYE EK GELİR İÇİN BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ ADIM
 
Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından 114 köyün ve 5 beldenin Bergama Belediyesi’ne bağlanmasıyla 137 mahalleli geniş bir hizmet alanına sahip olan Bergama Belediyesi, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projeleri’ne bir yenisini ekledi.
 
Belediye bu kez de üreticiye ek gelir sağlamak ve istihdam yaratmak amacıyla Bursa Koza Birlik ile işbirliği geliştirdi.
 
Çiftçilerin, büyük yatırımlar gerektirmeden yapılabilen İpekböcekçiliği’ne teşvik edilmesi için geliştirilen işbirliği çerçevesinde, Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda “İpekböcekçiliği ve İpekçilik Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.
Toplantıya Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
 
Koza Birlik Eğitim Uzmanı Mehmet Dündar’ın anlatımıyla gerçekleşen toplantıda, İpekböceği yetiştirilmesi ve ipek kozası elde etme süreçleri videolar eşliğinde anlatıldı.
İpekböceği yetiştiriciliğinden 35 – 40 günlük kısa süreçlerde ürün alınabileceğini vurgulayan Mehmet Dündar, “Bu işin kısa dönemde güzel bir getirisi var. Bir kutu ipekböceğinden yaklaşık 40 kilogram ürün elde ediyoruz. Bu da 1400 TL’lik bir gelir demek. İki kutu yetiştirirseniz bu 2800 TL oluyor” dedi. Dündar, ipekböceğinin tek gıdasının dut yaprağı olduğunu belirterek “Bu iş evdeki annenizin, ablanızın, kız kardeşinizin bile yapabileceği bir iş. Yeter ki evin erkeği dut yaprağı getirsin” diye konuştu.
 
İpekböceği tohumlarını Koza Birlik’in ücretsiz sağlayacağını söyleyen Mehmet Dündar, buradaki püf noktasının dutluk tesislerinin oluşturulması olduğuna dikkat çekti. Yapılan çalışmalar doğrultusunda dut fidanlarının da Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla temin edilebileceğini açıkladı.
 
Dündar ayrıca, elde edilen kozalar konusunda herhangi bir pazar sorunu yaşanmayacağının, ürünlerin Koza Birlik tarafından alınacağının altını çizdi. 
Toplantının sonunda söz alan Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ise “Bergama’nın tarihiyle, kültürel mirasıyla, tarımıyla her alanda kalkınan öncü bir kent haline gelmesi en büyük hedefimiz. İlçemizin her köşesinde ama özellikle de kırsal da kalkınmasını sağlamak için gerek sosyal, gerek ekonomik projeler geliştiriyoruz. Koza Birlik ile geliştirdiğimiz işbirliği de bunlardan bir tanesi. Amacımız üreticimizi, çiftçimizi kazandırmak. Onlara alternatif gelir sağlamak” dedi.
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14