• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 5 °C

Aliağa Peynir Üretti

Aliağa Peynir Üretti
Aliağa Ticaret Odası tarafından ilk kez 12 Nisan'da yapılan Peynir Yapımı eğitimi, hanımların yoğun ilgisi nedeniyle yeniden gerçekleştirildi. İkinci eğitime de hanımların yoğun ilgisi olunca gıda yapımı eğitimlerine devam edilmesine karar verildi. Eğitim

 

 

PEYNİR YAPIMINI ÖĞRENDİLER

 

ALİAĞA TİCARET ODASI, AİLE VE TOPLUM SAĞLIĞINI YAKINDAN İLGİLENDİREN EĞİTİMLERİ SÜRDÜRÜYOR

 

YOĞUN İLGİ ÜZERİNE İKİNCİ KEZ YAPILAN PEYNİR EĞİTİMİNE YİNE HANIMLARIN BÜYÜK İLGİSİ OLDU.

 

ADNAN SAKA: ALİAĞA TİCARET ODASI OLARAK AİLE EKONOMİLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ, EĞİTİMLE TOPLUM VE AİLE SAĞLIĞININ KORUNMASI GİBİ KONULARDA EĞİTİMLERİMİZ SÜRECEK”

 

Aliağa Ticaret Odası tarafından ilk kez 12 Nisan'da yapılan Peynir Yapımı eğitimi, hanımların yoğun ilgisi nedeniyle yeniden gerçekleştirildi. İkinci eğitime de hanımların yoğun ilgisi olunca gıda yapımı eğitimlerine devam edilmesine karar verildi. Eğitimin sonunda eğitim programına katılan hanımlara katılım sertifikası verildi.

 

Aliağa Ticaret Odası"nda düzenlenen eğitimde İzmir Tarım İl Müdürlüğü Ev ekonomisti Ayla Yılmaz ve uzmanlar, hanımlara sağlıklı ve verimli peynir yapımının nasıl olduğunu uygulamalı olarak anlattı. Eğitimde, günlük taze sütlerden peynir üretildi.

 

Hanımlar hem peynir yapmayı öğrendi hem de bilinçlendi

İzmir Tarım İl Müdürlüğü Ev ekonomisti Ayla Yılmaz, Aliağa"da düzenlenen eğitimlere hanımların ilgisini “mükemmel” diye niteledi. Hanımların gıda üretimi konusunda bilinçlenmesinin önemine işaret eden Yılmaz, “Geleneksel yöntemlerle evde imal edilen peynirler istenilen şartlarda yapılmadığında bazı riskler taşır. Bunların başında da Brucellosis hastalığı gelmektedir. Bu hastalık sütün yeterli derecede kaynatılmadan peynir yapılması halinde insanlara bulaşır. Sütün mutlaka pastörize edilerek peynire işlenmesi gerekmektedir. İki eğitimimize de katılan hanımlar hem bu konuda eğitilmiş hem de hayvansal hastalıklar konusunda bilinçlendi” dedi.

 

Sosyal Sorumluluk görevi

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Oda olarak üyelere sunulan standart hizmetlerin dışında sosyal sorumlukların da bu tür eğitimlerle yerine getirildiğini kaydetti. Oda olarak Aliağa"da toplumun tüm kesimlerinde farklı hizmetler sunduklarını dile getiren Saka, “Özellikle hanımlara yönelik gıda imalat eğitimlerimiz de bu kapsamda yapılan eğitimlerdir. Bugüne kadar iyi tarım, organik tarım uygulamaları, gıdaların dondurularak saklanması yöntemleri, peynir ve reçel yapımı eğitimlerini gerçekleştirdik. Bu eğitimlere o kadar yoğun ilgi vardı ki, istek üzerine peynir eğitimini ikinci kez verdik. İkinci eğitim de büyük ilgi gördü. Aliağa Ticaret Odası olarak aile ekonomilerinin güçlendirilmesi, eğitimle toplum ve aile sağlığının korunması gibi konularda eğitimlerimiz sürecek” dedi.  

Eğitim sonunda Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda eğitime katılan 44 hanıma sertifikaları verildi. Törende, geçtiğimiz hafta yapılan Reçel yapım eğitimi katılımcılarına da sertifikaları verildi.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14