ÇOCUK MERKEZLİ EĞİTİM
ÇİFT DİLLİ BİLİNGUAL EĞİTİM PROGRAMI
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Özel Aliağa Çapa Koleji Anaokulu, Akademik başarısı yüksek, İngilizce’ ye ana dili kadar hakim olan, yaşam boyu öğrenmekten kopmayan, etkili iletişim kurabilen, her yönüyle nitelikli bir yaşam süren, ülkesine, insanlığa hizmet etmek için gerekli beceri, tutum ve sorumlulukları edinmiş bireyler yetiştirmek için eğitim faaliyetlerine devam ediyor.
Okul öncesi eğitim faaliyetlerine 2015 yılı eylül ayında başlayan Özel Aliağa Çapa Koleji Anaokulu, 37 öğrencisi, 3 anaokulu öğretmeni, 3 yardımcı öğretmeni ile yaklaşık bin 500 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor.
Okul öncesi eğitiminin çocuklar, aileler ve toplum açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Özel Aliağa Çapa Koleji Anaokulu Genel Zümre Başkanı Sinem Gültaç, “0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını, sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar. Nitelikli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların okul öncesi eğitim almayan çocuklara oranla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal, duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını çalışmalar göstermiştir” dedi.
HER AKTİVİTE İÇİN ÖZEL BRANŞ ÖĞRETMENİ
Çocuk merkezli bir eğitim yaklaşımına sahip olduklarının altını çizen Gültaç eğitim programları hakkında şu bilgileri verdi: “Özel Çapa Anaokulları’nda tüm çalışmalar; çoklu zekâ sistemine göre, çocuklarımızın ilgi ve yetenekleri doğrultusunda becerilerini geliştirme amacıyla yapılır. Eğitimimiz; kendi branşlarında uzman, kaliteli eğitim sistemlerinden geçmiş, her yaş grubu için ayrı sınıflar ve ayrı sınıf öğretmenlerimiz ile yardımcı öğretmenler eşliğinde yürütülmektedir. Okulumuzda yapılan her aktivite için özel branş öğretmenleri bulunmaktadır. Program dahilinde uygulanan branş derslerimiz içerisinde; İngilizce, Almanca, Müzik ve Ritim Çalışması, Halk Oyunları, Yaratıcı Drama, Satranç, Dans, Bale ve Jimnastik bulunuyor. Bunun yanında çalışmalarımızı; Çoklu Zekâ Sistemine Göre Bireysel Eğitim, Kişisel Gelişim Çalışmaları, Sosyal Gelişim Çalışmaları, Sözel Gelişim Çalışmaları, Zihinsel Gelişim Çalışmaları, Görsel ve Uzamsal Zekâyı Destekleyici Çalışmalar, Kinestetik Zekâyı Destekleyici Çalışmalar ile sürdürüyoruz.”
ÇİFT DİLLİ BİLİNGUAL EĞİTİM PROGRAMI
Dil eğitimine de oldukça önem verdiklerini ifade eden Gültaç, “Çapa Koleji Anaokulları olarak, okul öncesinde 5 yaştan itibaren Çift Dilli Bilingual Eğitim Programı’nı uygulamaktayız. Çift dilli eğitim programı ile öğrencilerimiz interaktif ve iletişimsel öğrenme ortamlarında İngilizce ve Almanca dil becerilerini geliştiriyor. Bu programla İngilizce ve Türkçe’yi yoğun olarak eş zamanlı yürütürken, çocukların üçüncü bir yabancı dile de aşinalık kazanması sağlanıyor” dedi.
OKULA KARŞI OLUMLU BİR ALGI GELİŞTİRİLİYOR
Okul öncesi eğitimin en önemli amaçlarından birinin çocuğu ilkokula hazırlamak olduğunu vurgulayan Gültaç, “Çocuklarımıza ilkokulda okuma ve yazmayı hızlı öğrenebilmesi için gereken ön becerileri kazandırıyoruz. Çocukların öncelikle, okuma ve yazmanın gerekliliği, gerçek yaşam ile ilişkisini anlamaları önemlidir. Böylece çocukların, okuma ve yazmaya ile okula karşı olumlu bir algı geliştirmeleri destekleniyor. Okuma-yazma için farkındalık yaratmak ve heveslendirmek yapılacak çalışmaların amacına ulaşabilmesi açısından son derece önemli” dedi.
YAŞA UYGUN KALORİ VE BESİN
Verdikleri eğitim kadar çocukların beslenmesine de dikkat ettiklerini sözlerine ekleyen Gültaç, “Kalori ve besin değerleri çocuklarımızın yaşlarına uygun, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanıyor. Yemekler program dahilinde hijyenik şartlarda hazırlanmakta ve üç öğün şeklinde çocuklarımıza sunulmaktadır” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.