ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANISINA ŞİİR DİNLETİSİ
Aliağa Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü anısına şiir dinletisi düzenledi. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ‘şiir dinletisi’nde radyo sunucusu ve şiir yorumcusu Yunus Yeşilöz sahne aldı.
ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; Çanakkale şiirlerini seslendiren Yunus Yeşilöz, savaş dönemine ait hikayelerden derlediği muhteşem sunumuyla katılımcılara Çanakkale ruhunu bir kez daha hissettirdi.
KATILIMCILAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Kendisini dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatan Yeşilöz, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Yahya Kemal Beyatlı gibi efsane şairlerin eserlerini de kendine has üslubuyla seslendirdi.Aliağalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dinletide, çoğu katılımcının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
ÇANAKKALE TÜRKÜLERİNİN HİKÂYELERİNİ ANLATTI
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ında katılımcıları arasında bulunduğu ‘Şiir Dinletisi’nde; Çanakkale savaşı sırasında yaşanmışlıkların duygularıyla kaleme alınmış; ‘Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı’ , ‘Hey Onbeşli Onbeşli’ gibi türkülerde sunuldu. Sinevizyon eşliğinde sunulan Çanakkale türkülerinin hikayelerini de aktaran Yeşilöz, Tokat yöresine ait olan ‘Hey Onbeşli’ türküsünün bir oyun havası olmadığını belirterek, türkünün savaş döneminde nişanlısı Hüseyin’i cepheye gönderen Hediye isimli bir kızın hüzünlü aşkını anlatan bir ağıt olduğunu belirtti.
AYAKTA ALKIŞLANDI
Programını istiklal Marşı’nın tamamını okuyarak bitiren Yunus Yeşilöz, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeşilöz’e çiçek takdim ederek teşekkür etti.
ÇANAKKALE BİZİM ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ DESTANLARIMIZDAN BİRİSİDİR
Çanakkale zaferinin ruhuna, anlam ve önemine vurgu yapan şiirleriyle dinleyenlerin yüreğine hitap eden Yunus Yeşilöz, program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olması bize ayrı bir heyecan yaşatıyor. Bir düşünsenize tam 1 asır önce dünyanın en güçlü ordularına karşı müthiş bir direnişin sembolü olan Çanakkale’den bahsediyoruz. Aslında 100. Yılda Çanakkale Zaferi’nin daha büyük bir ruhla kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Ancak her şeye rağmen Aliağa Belediyesi’nin Çanakkale Destanı konulu programında yer almaktan çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Zira biz hazırlığımızı Çanakkale ruhunu yaşatacak şekilde yaptık. Bu ruhu derinlemesine hissettirmek istedik. Çanakkale Zaferini bizden sonraki nesillere de aktarmamız açısından bunların hepsi bir belge niteliği taşıyor. Bu çalışmalarımızın altında geleceğe miras bırakma düşüncemiz yatıyor. Kaldı ki toplumlar ancak geçmişten ders alarak ve geçmişini daha iyi irdeleyerek, öğrenerek gelişebilirler. Çanakkale bizim altın harflerle yazılmış destanlarımızdan birisidir. Bu nedenle Aliağa’da böyle bir program yapmaktan büyük bir keyif aldım. Şiirlerden, şiirleri seslendirmekten ve vatandaşlarımızın yüzündeki o memnuniyetten büyük keyif aldım. Çanakkale ruhunun ölmemesi gerekiyor biz de bunun için çalışıyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.